Få lige så godt styr på Aula, som du har på godnatsangene

Som en del af en børnefamilie, er der mange ting, du skal have styr på. Det er dig, der har ansvaret for, at dine børn har alt hvad de har brug for. Lige fra den rette omsorg til det rette putteritual – og alt derimellem.

Nogle gange kan det godt være svært at holde styr på det i hele. Især i dag, hvor de fleste forældre også har deres eget liv at holde styr på. Derfor er en hjælpende hånd altid en god idé. Hvis du for eksempel har børn, der går i enten skole eller daginstitution, skal du formentlig også holde styr på Aula. Hvis du synes, at den platform er lidt uoverskuelig, er du bestemt ikke alene. Heldigvis findes der flere guides til den.

Hvad er Aula?

Måske kender du endnu ikke til Aula. I så fald får du hurtigt en forklaring her. Aula er en kommunikationsplatform, som anvendes af langt de fleste folkeskoler, SFO’er og dagtilbud i Danmark.

På platformen har du som forælder mulighed for at kommunikere med både andre forældre, og de ansatte på skolen eller i institutionen. Formentlig kan du selv huske, at dine forældre anvendte kontaktbøger til at skrive til lærerne. For eksempel hvis du havde været syg. Du har muligvis også haft en mappe, hvor du havde breve fra lærerne til dine forældre. Det er disse systemer, Aula har erstattet.

Fordelene ved Aula

Den største fordel ved Aula er, at ansvaret for at overbringe beskeder mellem skole og hjem, er blevet frataget børnene. I gamle dage var der mange, der glemte at få skrevet i kontaktbogen. Eller børnene glemte at overlevere diverse papirer til forældrene, som så pludselig ikke vidste, at der var forældremøde – og sådan fortsætter listen.

Med Aula er det dit ansvar som forælder at få tjekket platformen. Derfor er det også blevet dit eget ansvar at holde styr på, hvad skolen eventuelt måtte have skrevet til dig.

Sådan bruger du Aula

Aula er et digitalt værktøj. Derfor er nogle forældre, der har nemt ved at anvende Aula, og andre der måske godt kan drømme sig tilbage til de mere analoge tider. Men uanset hvad du måtte hælde mest til, er den digitale kommunikationsform kommet for at blive. Hvis du derfor oplever vanskeligheder med Aula, handler det om at tage hånd om problemet.

For eksempel er der nogle forældre, der har svært ved at logge ind på platformen. I så fald kan du læse mere om, hvordan du logger ind på Aula. Det første skridt til at bruge Aula, er naturligvis, at du kan logge derind.

Husk også livet uden for Aula

Når du er færdig med at tjekke Aula, er der heldigvis også et liv udenfor. Hvis du gerne vil bruge tid sammen med dine børn, kan det nogle gange være svært at komme på aktiviteter. I så fald kan du finde inspiration til sjove aktiviteter, som I kan lave sammen som familie her.