Skab det perfekte børneværelse

Skab det perfekte børneværelse

Hvis du venter dit første barn, eller hvis du allerede har et eller flere børn og bare søger inspiration, så ved du det godt. Et børneværelse er ikke bare et rum, hvor barnet bliver lagt til at sove. For dit barn er værelset et univers af leg, fantasi og læring. Det er her, dit barn skal vokse op, udleve sine fantasier og gennem leg udvikle sit sprog og sin motorik. 

Derfor er det vigtigt at skabe et rum, der ikke kun er funktionelt, men også indbydende og hyggeligt for dit barn.

Tapeter skaber en magisk atmosfære

Nogle vælger at male væggene i børneværelset i rolige farver. Men har du tænkt over, hvad du kan gøre med tapeter? I dag findes der jo uanede muligheder, hvis du vil stimulere dit barns fantasi og opvækst med udsmykningen af børneværelset. Et tapet kan være som et kunstværk og sætte tonen for hele rummet. 

Når du vælger tapet til børneværelset, bør du naturligvis tage højde for barnets alder, og hvis dit barn har udviklet særlige interesser, kan du også tage disse med i dine tapetovervejelser. 

Vælg et tapet med sjove og farverige motiver for de små, mens ældre børn måske foretrækker noget, som tydeligt afspejler deres interesser. Det er selvfølgelig også vigtigt at tage hensyn til værelsets størrelse og lysforhold. Et lyst tapet med lyse farver og mønstre kan få et lille rum til at virke større, mens et mørkt tapet kan skabe hygge og varme i et større rum.

Skab orden og overblik med skabe

Du kender det godt. Du rydder op og finder tøj og legesager alle mulige og umulige steder. For sådan er det med kaosset i et typisk dansk børneværelse. Derfor er skabe bare uundværlige på et børneværelse. De er med til at holde styr på legetøj, tøj og sko, samtidig med at de også skaber orden og overblik. 

Når du vælger skabe til børneværelset, kan du jo også overveje, om skabet skal kunne være til gavn for andre medlemmer af familien. Mange forældre vælger jo at bruge de små børns klædeskabe til deres egen skoopbevaring

Når du skal vælge et skab til dit barns værelse, så sørg for at vælge et skab med hylder og skuffer for optimal opbevaringsplads. Og ikke mindst låger, så du kan holde rodet skjult. Hvis du skal vælge et skab til opbevaring af farlige genstande, vælg da et skab med lås, så et nysgerrigt barn ikke kommer galt afsted.