Derfor bør du synge godnatsange for dit barn hver aften

Holder du også af at synge godnatsange for dine børn? Selvom det både er hyggeligt for dig og barnet, er der faktisk også mange fordele forbundet med at synge godnatsange for børn. Det giver god mening at synge en vise hver aften – og måske endda også flere gange i løbet af dagen.

I denne korte guide til godnatsange vil du blive introduceret for de mange fordele, der er knyttet ved at synge for dit barn, inden det falder i søvn.

Musik afslapper krop og sind

Uanset hvem du er, er musik terapeutisk. Det afhjælper stress, forbedrer humøret og hjælper dig med at slappe af efter en hektisk dag. At synge og nynne giver også god mening, hvis du for eksempel er i gang med et pinjebark projekt i haven og skal koncentrere dig om det tekniske. Det er ganske enkelt fantastisk.

Musik hjælper dit barn med at lindre stress og få en bedre nattesøvn ved at slappe af i krop og sind. Det har også den ekstra bonus, at det forbedrer dit barns sproglige udvikling. Når dit barn hører musik om aftenen, mens det er ved at falde i søvn, vil det hurtigere tilegne sig sproglige færdigheder, fordi hans hjerne er optaget af andre opgaver. Barnet får også et større ordforråd, fordi den sprogforståelse øges.

Sange hjælper med den tidlige sprogudvikling

Sange er den bedste måde at introducere dit barn til sprog på. Selv om du kan sige ting og bruge ord, er det ikke den eneste vej til kommunikation. At synge for dit barn er en god mulighed for at tale om ting som følelser, farver, former og meget mere. Det giver dem også mulighed for at høre dig bruge verbal kommunikation på en enkel og direkte måde.

Børns hjerner udvikler sig stadig og lærer nye sprogfærdigheder i en utrolig tidlig alder. At synge hjælper dit barn med at tilegne sig sproglige færdigheder, fordi det engagerer hjernen i både auditive og taktile (f.eks. at høre lydene og mærke vibrationerne, når du spiller på en akustisk guitar) opgaver.

Sange lærer børn at være gladere

Børn har med mange følelser at gøre, mens de vokser op. Fra stress til vrede og tristhed, børn gennemgår det hele. En af de bedste måder at hjælpe dit barn med at håndtere disse følelser på er at hjælpe det med at lære at blive gladere.

Sang kan gøre dit barn glad, fordi det både er en kreativ og beroligende aktivitet. Det giver ham mulighed for at udtrykke sig og opbygge selvtillid, hvilket begge er godt for børn.

Sange forbedrer dit barns søvnkvalitet

At sove godt er vigtigt for et godt helbred og er en afgørende del af opvæksten. Det er dog ikke let for mange mennesker, især ikke i barndommen. Søvn er en af de vigtigste ting at gøre for din krop, men mange mennesker gør det ikke ofte nok.

Sange kan forbedre dit barns søvnkvalitet, fordi de er beroligende og rytmiske. Det betyder, at dit barn vil opleve mindre vridning og vending under søvnen, hvilket kan forstyrre kvaliteten af dets hvile.